1.PANSYFI LOGO

Ανακοίνωση ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ ΑΠΟΕΛ 15/1/2018

Παρακολουθήσαμε το περασμένο παιχνίδι του κυπέλου της ομάδας μας τη περασμένη Τετάρτη αλλά και το χθεσινό παιχνίδι στο Μακάριο και πήραμε όλοι μια γεύση τι σημαίνει ποδοσφαιρικός αγώνας χωρίς παλμό. χωρίς οργανωμένους. Πραγματικά τα μέτρα σας ξεκίνησαν να αποδίδουν καρπούς πολύ πιο νωρίς από όσο πιστεύαμε. Καταστρέφετε όλη την ομορφιά του αγαπημένου μας αθλήματος. Καταστρέφετε όλα τα στοιχεία εκείνα που μας έκαναν να αγαπήσουμε το ποδόσφαιρο. Την ατμόσφαιρα και τις ιαχές των οπαδών.

Είναι άξιο απορίας πως γίνεται καταπολέμηση της βίας με την αγορά εισιτηρίου από την διαμορφωμένη πλατφόρμα της κοπ. Ποιός είναι ο βασικός λόγος κατακράτησης των προσωπικών στοιχείων στα μητρώα της ομοσπονδίας; Ποιοί είναι αυτοί που έχουν πρόσβαση στα προσωπικά μας στοιχεία μέσω της πλατφόρμας; Μήπως θέλετε να εκμεταλλευτείτε τα προσωπικά μας στοιχεία και βρήκατε την εύκολη λύση; Πως αυτό το μέτρο βοηθά στην καταστολή των επεισοδίων και της βίας; Τι εξυπηρετεί η ταυτοποίηση όταν δεν υπάρχουν αριθμημένες θέσεις στο γήπεδο; Πώς εμποδίζει αυτό το μέτρο κάποιον που θέλει να κάνει επεισόδια να μην το πράξει; Για ποιο λόγο παύουμε να θεωρούμαστε φίλαθλοι και μόνο με την προβολής της ταυτότητας μας επανακτούμε αυτήν την ιδιότητα που ελεύθερα και δημοκρατικά έχουμε όλοι μας από την ημέρα που γεννιόμαστε;

Σχεδιάσατε καλά ολόκληρο το πλάνο για να επαναφέρετε και να προσπαθήσετε να εφαρμόσετε ξανά το μέτρο της ταυτοποίησης. Στήσατε σκηνικά στα ντέρμπυ και προσπαθήσατε με το καλύτερο σας τρόπο να φέρετε σε επαφή τους οπαδούς. Πόσες φορές κύριοι είδαμε οπαδούς στο τσίρειο να εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο; Ποιά ήταν τα μέτρα που λάβατε; Ήταν τυχαία ξεκλείδωτη η πόρτα που ενώνει τη κερκίδα με τον αγωνιστικό χώρο; Δώσατε διαταγές στους αστυνομικούς σας που υποτίθεται ελέγχουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα να παραμένουν στις θέσεις τους για να εφαρμοστούν πλήρως τα πλάνα σας. Δεν σας ένοιαξε καθόλου η ακεραιότητα του κόσμου. Αυτού του κόσμου που σας πληρώνει για να ζείτε. Όλα θυσιάστηκαν στο βωμό του χρήματος και της εξουσίας.

Βάση κοινής λογικής αυτό δεν φαίνεται μέτρο καταπολέμησης αλλά άλλο ένα καλοστημένο πλάνο από τους δήθεν υπεύθυνους για μελλοντικούς κερδοφόρους σκοπούς. Στο κάτω κάτω πώς βοηθά η ταυτοποίηση στον αγωνιστικό χώρο όταν τα επεισόδια λαμβάνουν χώρα τις πλείστες φορές έξω από τα γήπεδα; Οι οπαδοί των ομάδων δεν πρέπει να γίνονται ο αποδιοπομπαίος τράγος και τα εξιλαστήρια θύματα άλλων. Δεν ευθυνόμαστε εμείς αν η πολιτεία και οι δυνάμεις καταστολής αδυνατούν να φέρουν εις πέρας το έργο τους για το οποίο πληρώνονται. Βρε μπας και ο στόχος αυτής της απόφαση είναι να διώξετε το κόσμο από τα γήπεδα και να τα πέρνετε χοντρά από τις συμφωνίες σας με τα συνδρομητικά κανάλια; Το πιο εύκολο πράγμα είναι να διώξετε το κόσμο από το γήπεδο και να ''σταματήσετε'' τη βία ΑΛΛΑ μαγκιά είναι να μειώσετε τα κρούσματα αυξάνοντας το κόσμο.

Ας πάρουμε παράδειγμα τις άλλες χώρες που πολλές φορές διάφοροι παράγοντες στην Κύπρο τις αναφέρουν ως πρότυπα. Στις χώρες λοιπόν στις οποίες εφαρμόστηκε το μέτρο της ταυτοποίησης (Ιταλία, Τουρκία, Δανία κλπ) ή ακόμα και της κάρτας φιλάθλου θα δούμε ότι τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Όχι μόνο δεν κατάφεραν να σταματήσουν τα επεισόδια εκτός γηπέδου αλλά κατάφεραν να μειώσουν κατά αισθητό αριθμό της προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα. Για αυτό και πολλές ομοσπονδίες αυτών των χωρών αναγκάστηκαν να αποσύρουν τη τραγελαφική ιδέα της ταυτοποίησης κακήν κακώς.

Δεν αξίζει καν να σχολιάσουμε την κίνηση της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που αφού αρχικά χαρακτήρισε την κίνηση της κυπριακής ομοσπονδίας ως παράνομη, μετά από συνάντηση που είχε μαζί τους ξαφνικά όλα άλλαξαν. Με λίγα λόγια τα έκαναν όλοι πλακάκια, έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους με μόνους ζημιωμένους εμάς τους ίδιους τους οπαδούς. Εμάς που ζούμε για να βλέπουμε τις ομάδες μας τις Κυριακές στα τσιμέντα. Εμάς που δίνουμε ζωή σε αυτό το άθλημα με την παρουσία μας.

Αποφασίστηκε λοιπόν η ολική απόχη από όλα τα παιχνίδια, είτε αυτά είναι υψηλού κινδύνου είτε όχι. Η απουσία μας από τα γήπεδα μας λυπεί και μας στεναχωρεί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο αλλά είναι καιρός κάποιοι να καταλάβουν ότι δεν είμαστε υποχείρια κανενός. Ο σκοπός της ολικής αποχής είναι να βάλουμε όλες τις διοικήσεις όλων των σωματείων ενάντια σε αυτό το μέτρο επηρεάζοντας τους το πιο ευαίσθητο τους σημ€ίο. Τα στήσατε όλα κομμένα ραμμένα στα μέτρα σας, να βγείτε όλοι κερδισμένοι, να μην επηρεάσετε τα κεφάλια. Δεν λογαριάσατε καλά όμως, θα τα επηρεάσουμε εμείς.

Καλούμε ανοικτά λοιπόν και τους υπόλοιπους συνδέσμους όπως πράξουν το ίδιο με εμάς αφού σε αυτό το πόλεμο ο εχθρός είναι κοινός. Ο αγώνας πρέπει να είναι συλλογικός για να έχει αποτελέσματα. Κάποτε θα είμαστε γηπεδούχοι και κάποτε φιλοξενούμενοι. Το πρόβλημα είναι η ταυτοποίηση και όχι πότε θα επηρεάσει την δική μας πλευρά. Εξάλλου αυτό τους το μέτρο στερείται σοβαρότητας και είναι μη εφαρμόσιμο στα περισσότερα γήπεδα με τις τόσο χαμηλού επιπέδου εγκαταστάσεις. Αν όλοι πολεμήσουμε με μοναδικό μας στόχο να ρίξουμε ξανά το τρομονόμο της ταυτοποίησης, στο τέλος είμαστε σίγουροι πως θα το πετύχουμε ξανά!

Αν ψάχνετε για ενόχους και για το ποιοι γεννούν τη βία κοιταχτείτε σε καθρέφτες. Κανείς πια δεν τρώει το παραμύθι σας για ασφάλεια, νομιμοφροσύνη και καταστολή της βίας στα γήπεδα. Πολεμάτε όποιους δεν μπαίνουν στο μαντρί και δεν γίνονται χαζοχαρούμενοι καταναλωτές και παλαμάκηδες. Και εμείς δεν είμαστε πρόθυμοι να μπούμε σε κανένα μαντρί! Θα σας πολεμήσουμε μέχρι τέλους.

Εμείς σαν Σύνδεσμος καλούμε όλο το κόσμο του ΑΠΟΕΛ να στηρίξει την προσπάθεια μας ενάντια στα αποτυχημένα σχέδια που πλασάρει η Καταστροφική Οργάνωση Ποδοσφαίρου. Σεβαστή όμως είναι και η απόφαση για όσους δεν θα μας ακολουθήσουν.

Την Τρίτη 16/1 στις 20:00, σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ στο κεντρικό, Συνδεσμίτες ΚΑΙ μη στη κοπή της βασιλόπιτας και να συζητήσουμε για όλα τα θέματα.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΣ!

Υγ1: Ψες στη λεμεσό έγινε η ταυτοποίηση αλλά αναψαν φωτοβολίδες. Τι έχουν να πουν οι ανευθυνο-υπεύθυνοι;

Υγ2: Στους οπαδούς χρεώνετε εγκλήματα, των μπάτσων δεν θα γίνουμε τα θύματα!

Πορτοκαλί Ταξιαρχία
Συ.Φι. ΑΠΟΕΛ Κλήρου « Σταυραετός»
Συ.Φι. ΑΠΟΕΛ Λάρνακας « Κίκης Ρήγας»
Συ.Φι. ΑΠΟΕΛ Πάφου
Συ.Φι. ΑΠΟΕΛ Λεμεσού
Legendary Fan Club Αστρομερίτης
Chaos Club Athens APOEL
APOEL UK Fans “ The Bulldogs”

Παν.Συ.Φι. ΑΠΟΕΛ 
Εκ Φύσεως Ανώτεροι

Επόμενος αγώνας:


ΑΠΟΕΛ vs Απόλλων

Στάδιο κοτέτσι 9/8/17 -  Τετάρτη 20:00


ΑΠΟΕΛ vs SK Slavia  

     Στάδιο ΓΣΠ 15/08/17 - Τρίτη 21:45


SK Slavia vs ΑΠΟΕΛ

Στάδιο Eden 23/08/17 -  Τετάρτη 21:45